Faydalı Bilgiler

Riskli Hastalıklar Sigortası Nedir?

Riskli Hastalıklar Sigortası Nedir?

Sigorta şirketleri riskli hastalıkların gün geçtikçe artış göstermesi sonrasında 23 farklı kritik hastalığı kapsayan riskli hastalıklar sigortası ürünleri sunmaya başladı.

Riskli hastalıklar sigortası, hayati risk oluşturan ve çalışmayı engelleyen hastalıkların teşhis edilmesi durumunda sigorta şirketinin tazminat ödemesi yaptığı bir sigortadır. Aylık taksit seçenekleri ile çok fiyatlar ödeyerek riskli hastalıklar sigortasına sahip olabilirsiniz.

Riskli Hastalıklar Sigortası Nedir?

Son yıllarda riskli olarak tanımlanan hastalıkların git gide artması, yapılan araştırmaların da bu hastalıkların oranlarında önümüzdeki yıllarda da artış yaşanacağını göstermesi, sigorta şirketlerini riskli hastalıklar için özel ürünler sunmaya yönlendirdi.

Riskli hastalıklar sigortası ile sigortalı, poliçesinde anlaştığı tazminat tutarını hastalığa yakalandığında toplu olarak alabilecek.

Tazminat Ödemesi Hastaneye Değil Size Yapılır

Riskli hastalıklar sigortası, sağlık sigortası ile oldukça farklıdır. İki sigortanın da hastalıklarla ilgili olması sağlık sigortası ile riskli hastalıklar sigortasının karıştırılmasına neden olabilir. En önemli farkları, sağlık sigortasının sigortalıya teminat vermesi, kritik hastalıklar sigortasının ise tazminat ödemesi yapmasıdır.

Sağlık sigortası tedavi, muayene gibi durumlar için teminat verir, yani hastanın özel bir hastanede ayrıca para ödemeden muayene olmasını sağlar. Riskli hastalıklar sigortası ise kanserböbrek yetmezliği, MS hastalığı gibi tehlikeli hastalıkların teşhisi halinde toplu bir nakit para ödemesi yapılmasıdır. Tazminat sadece tedavi amaçlı kurumlara, hastanelere ödenmez, sigortalı kişiye ödenerek kullanma insiyatifi ona bırakılır. İster tedavi için ister kişisel giderler için kullanılabilir.

Aylık Çok Uygun Fiyatlarla Bütçenizi Sarsmaz!

Riskli hastalıklar sigortası diğer adıyla tehlikeli hastalıklar sigortası, belirli hastalıklar için tazminat ödemesi sağladığından primleri oldukça uygundur. Aylık 21 lira gibi uygun taksit seçenekleri ile riskli hastalıklar sigortasına sahip olabilirsiniz. Bütçenizi zora sokmadan, hayatınız için önlem alabilirsiniz.

Tehlikeli hastalıklar, maddi açıdan da insanları zorlayabilir. Tedavi masraflarının yanına işe devam edememe gibi sorunlarda eklendiğinde, toplu bir tazminat ödemesi işlerinizi oldukça kolaylaştırır. Bütçenizden aylık çok cüzi rakamlar ayırarak kendinizin ve ailenizin rahatını sağlayabilirsiniz.

Riskli hastalıklar sigortası fiyatları hakkında bilgi almak ve anında sigortalanmak için 444 24 00 numaralı 7/24 kesintisiz Sigorta Destek Hattı’nı arayın.

Bir cevap yazın